Frukost är superviktigt mål under dagen och det är ju så gott och börja dagen med en härlig frukost. Här kommer ett recept på tekakor som är Olivias favvo.
- 5 dl mjölk
- 4 havregryn
- (1/2 msk salt )
- 1 msk ljus sirap
- 150 g smör
- 25 g jäst
- 8-9 dl vetemjöl
Värm mjölken, ca 50 grader och häll i havregrynen, salt o sirap, låt det svälla i 20 min. Smält smöret, häll smöret och smula ned jästen i grynblandningen, blanda. Tillsätt mjölet, blir en lös deg. Jäs i ca 30 min under bakduk. Sätt på ugnen på 225 grader, knåda degen på ett mjölat bord, dela den i 10-20 bitar och kavla till små runda kakor. Nagga dem och låt jäsa i ca 30 min på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten i ca 10 min.
Jag brukar halvera dessa te kakor och ha på smör, ost och fikon el jordgubbsmarmelad, el aprikosmarmelad, My Lord va GOTT tycker Olivia