Olivias Tekakor

  • mars 29, 2010 at 13:16

Frukost är superviktigt mål under dagen och det är ju så gott och börja dagen med en härlig frukost. Här kommer ett recept på tekakor som är Olivias favvo.

  • 5 dl mjölk
  • 4 havregryn
  • (1/2 msk salt )
  • 1 msk ljus sirap
  • 150 g smör
  • 25 g jäst
  • 8-9 dl vetemjöl

Värm mjölken, ca 50 grader och häll i havregrynen, salt o sirap, låt det svälla i 20 min. Smält smöret, häll smöret och smula ned jästen i grynblandningen, blanda. Tillsätt mjölet, blir en lös deg. Jäs i ca 30 min under bakduk. Sätt på ugnen på 225 grader, knåda degen på ett mjölat bord, dela den i 10-20 bitar och kavla till små runda kakor. Nagga dem och låt jäsa i ca 30 min på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten i ca 10 min.

Jag brukar halvera dessa te kakor och ha på smör, ost och fikon el jordgubbsmarmelad, el aprikosmarmelad, My Lord va GOTT tycker Olivia

Leave a Reply

Add Your Comment