- 5 dl fiber havregryn.
- 5 dl vetemjöl, du kan blanda, 2 1/2 dl grahamsmjöl och 2 1/2 dl vetemjöl, eller ta vilket mjöl som helst
- 1 dl linfrö
- 1 dl hackade hasselnötter
- 1 dl russin/aprikos
- 1 tsk salt
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk kanel
- 4 dl fil
- 1/2 dl lingonsylt
- 1/2 dl flytande honung el brödsirap
Blanda de torra råvarorna, häll i resten. Smörj en avlång brödform, häll i den kladdiga smeten. Ugn 200 grader, grädda på nedersta i ca 40-50 min. Låt svalna, skär brödet i skivor och lägg det sedan i en påse och frys in och ta fram sedan skivor kvällen innan frukosten. Detta bröd skall ej vara framme i flera dygn i rumstemp, blir dåligt.
Som Olivia skulle säga om detta bröd : Mmmmmmmmmm
5
Precis, har man börjat så är det jättesvårt att sluta, köpbröd är ok, men inte lika GOTTIT som hembakat. Det här brödet gör jag nu i sömnen, så enkelt. Har du börjat bli en surdegstant ännu ?
Detta ska jag prova. Har kommit in i brödbakandet nu och då duger inte köpebröd längre:)