Mitt favoritbröd

  • mars 29, 2010 at 9:44
  • 5 dl fiber havregryn.
  •  5 dl vetemjöl, du kan blanda, 2 1/2 dl grahamsmjöl och 2 1/2 dl vetemjöl, eller ta vilket mjöl som helst
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 1 dl russin/aprikos
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 4 dl fil
  • 1/2 dl lingonsylt
  • 1/2 dl flytande honung el brödsirap

Blanda de torra råvarorna, häll i resten. Smörj en avlång brödform, häll i den kladdiga smeten. Ugn 200 grader, grädda på nedersta i ca 40-50 min. Låt  svalna, skär brödet i skivor och lägg det sedan i en påse och frys in och ta fram sedan skivor kvällen innan frukosten. Detta bröd skall ej vara framme i flera dygn i rumstemp, blir dåligt.

Som Olivia skulle säga om detta bröd : Mmmmmmmmmm

 

5

2 Comments on Mitt favoritbröd

  1. pyretjan09

    Precis, har man börjat så är det jättesvårt att sluta, köpbröd är ok, men inte lika GOTTIT som hembakat. Det här brödet gör jag nu i sömnen, så enkelt. Har du börjat bli en surdegstant ännu ?

  2. Elin

    Detta ska jag prova. Har kommit in i brödbakandet nu och då duger inte köpebröd längre:)

Leave a Reply

Add Your Comment